Nažehlovačky k narozeninám

DSCN3066w

V minulých dnech jsem se věnovala milé zakázce. Šlo o narozeninové nažehlovačky pro dva kluky - sourozence. Zákaznice (maminka oslavenců) si přála pro každého  velké nažehlovací zvíře na triko. Tu mělo v obou případech doplňovat jméno a číslo vyjadřující věk oslavence. Společná oslava narozenin proběhne v létě u moře, takže by se by se vzhledem k atmosféře hodila velryba, kosatka, nebo třeba papoušek.

Na začátku přípravy nažehlovaček byly kresby. Pro mladšího Adámka jsem nakreslila zpola ponořenou velrybu. Naklání se na hřbet a mohutnými ploutvemi kolem sebe rozstřikuje kapky vody. Pro staršího Matyho papouška v letu nad exotickými rostlinami. Po převedení do počítače a nezbytných úpravách jsem k oběma motivům doplnila jméno a věk.

DSCN2906 DSCN2904

Oba návrhy obsahovaly mnoho detailů. Vzhledem k velikosti nažehlovaček (15 x 13 cm velryba a 20 x 15,5 cm papoušek) byly ale i drobné prvky dostatečně velké pro pohodlné vyřezání. Zvýšená opatrnost byla nutná při sloupávání přebytečných ploch fólie, ale povedlo se. Níže vidíte hotové nažehlovačky.

DSCN3060w DSCN3061w

Pak už zbývalo nažehlovačky jen zabalit společně s návodem a testovacími vzorky (několika malými nažehlovačkami) a odeslat.

Tak všechno nejlepší k narozeninám, kluci:)